Informatie over Kartell design meubels

Kartell is opgericht in 1949 en staat garant voor spraakmakend design. De meubels zijn altijd er herkenbaar door de innovatieve en persoonlijke stijl van de meubels.

De intaliaanse chemicus Giulio Castelli begon ruim 60 jaar geleden met het produceren van kunststof artikelen. Al snel ging men over op de productie van kunststof artikelen voor huishoudelijk gebruik. Dat was voor die tijd erg bijzonder. Kartell liet zien hoe simpel kunststof kon worden veranderd in design. Met dit proces heeft Kartell een ware revolutie ontketend in het meubelsegment.

Door de krachtg van grote ontwerpers te combineren met innovatieve productietechnieken en nieuwe materialen heeft Kartell een aantal klassiekers op de markt gebracht. Waaronder de Bubble Club collectie.

De kartell Bubble Club serie is een unieke collectie tuinmeubelen van Phillipe Starck. De collectie omvat een tuinbank, fauteuil en bijzettafel. Alle Bubble Clubs zijn gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn ze bestan tegen alle weersinvloeden. De set is verkrijgbaar in vele leuke kleuren; zinkwit, zwart, geel, groen, grijs en terracotta. Starck was er destijds vroeg bij.Hij was de eerste die het voor elkaar kreeg om kunststof in serie te produceren. Wat onstond was een tuinset met zachte vriendelijke lijnen. En niet onbelangrijk: de Bubble Club fauteuil en 2-zitsbank zitten heerlijk! Plaats de Kartell Bubble Club bij het zwembad of op het terras. Succes is verzekerd.

 


Kartell Masters chair
Kartell Masters chair

Kartell Bubble Club set
Kartell Bubble Club set

Deze collectie is ontworpen door Phillipe Starck. Deze ontwerpen heeft talloze ontwerpen op zijn naam staan. Zijn ontwerpen zijn innoverend en tegelijk gebruiksvriendelijk.