Creatief zijn met meubels.

14-10-2014 - Alexij Soekonnov

Ben jij het zat om elke dag tegen dezelfde saaie meubels aan te kijken? Dan is het tijd voor verandering. Creatief zijn met meubels begint bij durven. Durf af te stappen van het standaard Ikea concept en probeer leuke creatieve ideeën te verzinnen. De gekste ideeën kunnen uiteindelijk leuk uitpakken. Hieronder hebben wij een aantal ideeën en tips & tricks voor jou!

 

Ideeën
Iedereen heeft thuis over het algemeen wel een paar meubels van IKEA staan. IKEA meubels zijn goedkoop en hebben vaak een eenvoudige constructie waardoor ze ideaal kunnen worden aangepast aan jouw wensen. Door IKEA meubels te combineren met andere meubels of de meubels een andere functie geven dan waar ze voor bedoeld zijn bijvoorbeeld; De fruitschaal die kan worden omgetoverd naar een hang/wandlamp.

 


Recyclen
Maak gebruik van bestaande materialen die je al in huis hebt. Zo is het bijvoorbeeld leuk om van de dikke krantenstapel een muur te behangen zoals hieronder is te zien. Let op: Het beste is om alleen zwart/wit gedrukte kranten te gebruiken.  Een volledige muur beplakt met kranten kan ook snel druk overkomen. Kies daarom een geschikte wand waar je niet uren tegen aan hoeft te kijken. 


Een leuk feestje gehad en bezig met opruimen? Zo kan bijvoorbeeld zelfs een legen fles whisky worden omgetoverd tot iets speciaals en uniek. 

Ook als je je bomen gaat snoeien kun je van de takken een prachtig kunstwerk maken. Neem een voorbeeld aan deze kleding rek en onderzetter. Simpel te maken maar ook dit is een prachtig kunstwerk een heel creatief. Let hier bij wel op dat je de takken moet in sprayen met een spray die zorgt dat er een beschermend laagje over het houd komt. Met name zodat de takken niet gaan afgeven aan uw kleren. 

Om creatief te denken moet je out of the box denken. Dit houd ook in dat gereedschap en tuinmeubilair binnenshuis op diverse manieren kan worden gebruikt.  Neem nou bijvoorbeeld deze oude hark die wordt gebruikt als een wijnglazen houder.  Heel simpel, maar ook heel origineel.

 

Huisdieren en meubels
Mensen in het bezit van huisdieren kunnen hun creatieve ideeën focussen op bijvoorbeeld ‘’chill’’ plekken voor hun katten of honden. Neem als voorbeeld deze ruimtebesparende zitvlakken voor de kat. 

Heb je bijvoorbeeld nog oude koffers op zolder liggen? Ook deze kunnen makkelijk worden omgetoverd in een mooi ‘’chill’’ plek voor uw kat of hond. 

Zo kan je zelfs van je salon tafel een hang plek maken voor je kat.  

Wij hopen dat je door deze artikel meer inspiratie hebt opgedaan om creatief bezig te gaan met meubels. Mocht je er toch voor willen kiezen om kant en klare design meubels te kopen, neem dan een kijkje in ons assortiment! Wij zijn te popelen om jouw kunstwerk te bekijken. Laat een reactie achter met een foto van jouw kunstwerk als je na deze tips een creatief kunstwerk hebt gemaakt.  

Reageer op dit bericht