Design Ledikanten

28-04-2014 - Els Zubeldia

Design ledikanten

Een ledikant aanschaffen vergt veel tijd en oriëntatie. De beslissing over welk ledikant u gaat bestellen dient weloverwogen te zijn. Het is van uiterst belang dat het bed aansluit op uw behoeften. Het bed behoort van de goede kwaliteit te zijn zodat u er lang van kan genieten. Naast de kwaliteit en veiligheid van het ledikant is het visuele aspect ook belangrijk. Het oog wilt natuurlijk ook wat. Er zijn veel verschillende varianten ledikanten te verkrijgen. Als uw interieur een modern karakter heeft zijn er bedden te verkrijgen met een elegant hoofdbord. Deze bedden hebben strakke lijnen en modieuze bed poten. Dit zorgt voor een luxueuze uitstraling van uw slaapkamer. Als u voor een nostalgische of klassieke look wilt gaan zijn er stalen ledikanten te verkrijgen met prachtige versieringen/vormen in het frame bij het hoofd- en voeteneinde. U kunt ook voor een aards karakter gaan door een robuuste houten uitvoering aan te schaffen.

Bodems

De bodem van uw ledikant is de basis van het bed. Dit maakt de bodem een essentieel onderdeel met groot belang. Ga bij uzelf na waar u naar opzoek bent. Het is toch de bedoeling dat je zo lang mogelijk van uw bed kan genieten?

Verschillende soorten bed bodems:

 • Lattenbodem
  De traditionele lattenbodem bestaat uit een aantal dwarsliggende latten die worden bevestigd in het frame. De latten verspreiden uw gewicht over het gehele frame. Er bestaan vaste lattenbodems maar ook lattenbodems waarbij elke lat en elkaar vast zit met speciaal materiaal waardoor het mogelijk is om hem als het ware op te rollen
 • Schotelbodem
  De spiraalbodem is de opvolger van de originele lattenbodem. In plaats van latten zijn er over het gehele oppervlak een soort van vierkanten schotels geplaatst. De schotels kenmerken zich door hun soepel- en vering. Daarnaast biedt een schotelbodem betere ondersteuning. Dit komt omdat het matras wat er op ligt een groter totaal raakoppervlak heeft.

 • Spiraalbodem
  Deze bodem bestaat uit gevlochten ijzerdraden. Deze kunnen dwars of over de lengte zijn gespannen. 

 • Verstelbare bodem
  Het summum van gemak en luxe. Een elektrisch of met de hand verstelbare bed bodem geeft u de mogelijkheid om met een druk op de knop rechtop of met uw benen in de lucht te zitten. Ideaal voor mensen die graag in bed lezen of tv kijken.

 

Als u heeft besloten wat voor soort ledikant en bodem u wilt hebben is het zaak om een goed passend matras uit te zoeken. Hier heeft u nogmaals een legio aan keuze. Er zijn veel verschillende soorten matrassen met verschillende soorten vullingen.

Reageer op dit bericht