Handige en leuke tips voor je saaie woonkamer

21-05-2015 - Manno Dralat

Ben je zat van je huidige indeling van je woonkamer? Of moet je je woonkamer inrichten omdat je verhuisd bent en je hebt geen idee hoe je dit het beste kunt aanpakken? Er is geen juiste manier, belangrijk hierin is dat jij je goed voelt bij het resultaat, wij hebben hieronder diverse tips voor je woonkamer. Wellicht kun je hier wat mee!

Kleuren

Het kleurgebruik in je kamer is 70% van je inrichting. Kies en denk goed na over de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Heb je een kleine woonkamer dan kun je het beste lichte tinten gebruiken, hierdoor lijkt je woonkamer groter. Vergeet daarbij niet je plafond dezelfde kleur verven. Met behulp van schilderijen of andere (kunst)hangwerken kun je ervoor zorgen dat er diepte in de kamer komt.

Wil je een bepaalde sfeer creeëren in de woonkamer, bijvoorbeeld “zomer” dan kun je het beste vrolijke en felle kleuren gebruiken. Wil je het wat zachter hebben dan kun je denken aan tinten die dichtbij bruin liggen.

Varieëren is natuurlijk ook een optie, een tip vanuit onze kant: mix niet teveel kleuren, gebruik hooguit 3 kleuren. Denk hierbij om dat deze kleuren niet “tegenovergestelde” kleuren zijn. Via deze website kun je diverse kleuren paletten samenstellen, of je bekijkt een pallet van een ander.


Praktische Indeling

Bepaal vooraf wat voor sfeer je wilt creeëren. Wil je een rustige omgeving dan is het niet verstandig om de woonkamer helemaal “vol te bouwen”. Bepaal vervolgens welke dingen je belangrijk vindt in de woonkamer. Ben je een echte TV kijker dan stel je je woonkamer meer op de televisie in dan op bijvoorbeeld de radio. Ben je een echte lezer dan probeer je hier rekening mee te houden. Uit eindelijk is het handig om een schets of een plattegrond te maken, teken deze op schaal (indien dit je lukt)Uit eindelijk is het “gewoon” inrichten en aanvoelen of je het resultaat iets vindt of niet. Als we je nog een tip mogen meegeven: beslis niet te snel, laat het bijvoorbeeld een dag of twee staan zodat je er even aan kunt wennen!

TV Meubel

De televisie is tegenwoordig niet meer uit onze woonkamer te denken. Een televisie kun je natuurlijk in verschillende maten kopen, als je een nieuwe televisie koopt zijn deze meestal aardig dun, oftewel ze nemen in de diepte niet veel ruimte in beslag. Wil je de televisie niet in het zicht hebben dan is een TV meubel waarin je de televisie in kunt “opbergen” een must-have. Wil je niet veel geld uitbesteden aan een TV-meubel dan kun je de televisie ook ophangen aan je muur met een tv-muurbeugel. Hiervoor betaal je slechts een paar tientjes. Werk de kabel met kabelgootjes af en het zit er tip-top uit.Een leuke toevoeging is een lamp plaatsen naast de televisie die je NIET laat schijnen richting de televisie. Wil je toch een leuke design TV-meubel in je woonkamer? Bekijk dan hier onze collectie van 2015


Verlichting

Mensen vergeten vaak dat verlichting veel doet met je woonkamer. Probeer dus meerdere verlichtingen te plaatsen in je woonkamer die allemaal verschillende lichtsterktes hebben. Op deze manier geef je sfeer aan je woonkamer met behulp van verlichting. Varieër ook met soorten lampen: hanglamp, staande lamp en een vloerlamp als voorbeeld.Ben je nog op zoek naar leuke lampen voor in je woonkamer? Bekijk dan hier onze collectie van 2015

Reageer op dit bericht