Hoe hou ik mijn meubels van eiken hout mooi en schoon?

03-09-2014 - Alexij Soekonnov

Heeft u recentelijk meubels van eikenhout aangeschaft of heeft u thuis meubels van eikenhout staan? Dan is het belangrijk om te weten hoe je de meubels mooi en schoon houdt. Meubels van eikenhout hebben nou eenmaal meer zorg nodig dan andere meubels. Wij hebben voor u een aantal tips om uw meubels van eikenhout mooi en schoon te houden. 

Warme of hete objecten

Probeer ten alle tijden warme of hete objecten zoals: koffie of thee mokken te plaatsen op onderzetters.  Let hierbij wel op kurken onderzetters, de warmte en vochtigheid kan dan in de meubels van eikenhout dringen.

Temperatuur

Door temperatuur- of luchtwisselingen kunnen er scheurtjes of andere beschadegingen ontstaan in uw meubels van eiken hout. Houdt de luchtvochtigheid zoveel mogelijk tussen de 50 en de 60%. Dit kunt u reguleren door bijvoorbeeld uw verwarming/airconditioner een standje hoger of lager te zetten. Om de luchtvochtigheid in de huiskamer te meten kunt u gebruik maken van een hygrometer.

Vochtigheid

Het kan wel eens voorkomen dat u op op uw meubels van eikenhout water of andere vloeibare producten laat vallen. Probeer dit dan zo snel mogelijk droog te maken, vocht tast de meubels van eikenhout aan.  Ook mogen meubels van eikenhout niet permanent met luchtdichte lakens bedekt zijn.

Reiniging

Bij het reinigen van meubels gemaakt van eikenhout word er onderscheid gemaakt tussen geoliede meubels en gelakte of gezeepte meubels.

  • Geoliede meubels van eikenhout
    U kunt geoliede meubels reinigen met een droge doek of evt. wat water, gebruik nooit geen afwas- of reinigingsmiddelen.
  • Gelakte of gezeepte meubels van eikenhout
    U kunt deze meubels reinigen met een natte doek of middelen die ontvettend werken, gebruik geen glansmiddelen met siliconen of bijtende middelen, ook mag u nooit schurende middelen gebruiken. Dit zal namelijk vlekken veroorzaken die alleen machinaal te verwijderen zijn.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips u meer kennis gegeven over hoe u uw meubels van eikenhout kunt onderhouden. Bij het onderhouden van uw meubels komen deze producten wellicht van pas. Bent u nog niet in het bezit van deze prachtige meubels, of zijn de tips voor u al te laat, dan kunt u nog altijd een kijkje nemen in ons assortiment.

Eiken hout meubel

Reageer op dit bericht