Ruimte creëren met kleur

25-02-2017 - Roxanne
In dit artikel vertellen we hoe het mogelijk is om met kleur een kleine ruimte groter te laten lijken. Kleur kan zorgen voor optisch bedrog en dit bedrog kan in je voordeel werken wanneer je een erg kleine ruimte graag groot wil laten lijken.

Lichte en koele tinten

Door gebruik te maken van lichte en koele tinten kun je een bepaalde ruimte groter laten lijken. Dit soort kleuren zijn namelijk erg neutraal en zullen niet snel de aandacht van iemand trekken. Hierdoor valt de aandacht automatisch op het meubilair en de accessoires van de kamer.
 

Warme meubels en accessoires

Zorg ervoor dat in een kleine ruimte de meubelen voorzien zijn van een warme ‘look and feel’. Kies daarnaast bewust de meubels bewust uit en houdt de keuze beperkt. Zo voorkom je overvolle kamers en behoudt je een mooie en ruimtelijke uitstraling. Daarnaast is het verstandig om de meubels en accessoires in mooie en warme tinten te kopen, zodat hier extra veel aandacht aan besteed wordt.

Impact van kleur op muren, het plafond en de vloer

Naast kleur in meubelen en accessoires is de kamer zelf ook voorzien van kleur. Wanneer je de muren van een kamer lichte kleuren geeft lijkt de ruimte groter dan dat de kamer in werkelijkheid is. Door het plafond en de vloer een donkerdere of warmere tint te geven zorg je ervoor dat het lijkt alsof de kamer minder hoog is. In kleine ruimtes kan dit erg fijn zijn, hierdoor lijkt een kamer natuurlijk een stuk breder.

Glansverf en spiegels

Als laatste tip is het een goed idee om gebruik te maken van spiegels of glansverf. Door glanzende meubelen en spiegels worden schaduwen namelijk verminderd en wordt licht extra gereflecteerd. Dit licht zorgt er dan weer voor dat de kleurverdeling in de kamer goed naar voren komt en de kamer er ruimtelijk uitziet.

Reageer op dit bericht