Tips voor het inrichten van een slaapkamer

15-03-2017 - Roxanne
De slaapkamer is voor de meeste mensen de plek in huis om lekker tot rust te komen, daarom is het belangrijk dat deze kamer in het huis op een goede manier wordt ingericht. In dit artikel geven we een aantal tips over het inrichten en vormgeven van een slaapkamer zodat jij straks lekker kunt genieten en relaxen!
 

1. Kleur

Kleuren van meubelen, muren en vloeren kunnen erg veel invloed uitbrengen op het geheel van de slaapkamer. Om deze reden is het belangrijk dat je kleuren kiest die goed bij jouw slaapkamer passen. Wanneer je beschikt over een kleine kamer kun je ervoor kiezen om de muren een lichte kleur te geven, hierdoor zal de kamer optisch groter lijken waardoor er geen rommelig effect ontstaat en de kamer er rustgevend uitziet. Heb je een grote slaapkamer? Kies dan voor wat donkerdere kleuren, hierdoor blijft de kamer vaak wat langer donker en hierdoor kun je goed uitslapen. Bij de kleuren en structuren van de meubelen is het belangrijk dat deze een rustgevende uitstraling hebben, felle kleuren kun je beter achterwege laten. Dit klinkt misschien wat saai, maar vergeet niet dat je met verschillende materialen en patronen een heel mooi kleurassortiment kunt creëren!
Source: http://www.issie-mae.com.au/blog/top-10-home---interior-design-trends

2. Het bed

In de slaapkamer ga je het grootste gedeelte van de tijd doorbrengen in bed, dat is erg logisch! Het is dus belangrijk om de tijd te nemen bij het kiezen van een bed. Denk goed na over de grootte van het bed, als je een kleine kamer hebt kun je het beste kiezen voor een kleiner tweepersoonsbed, en met een grotere kamer maakt de grootte van het bed niet zoveel uit. Daarnaast heb je nog de keuze tussen een normaal bed of een boxspring. Verdiep je naast de vorm van het bed ook goed in de lattenbodem- en matras keuze.
 

3. Accessoires en andere meubelen

Als de belangrijkste keuzes zijn gemaakt is het tijd voor de overige meubelen en accessoires. Afhankelijk van de grootte van de kamer kun je kiezen voor het toevoegen van nachtkastjes, een kledingkast of een leuke stoel(lekker handig om je kleding overheen te hangen, hier zijn we allemaal wel schuldig aan...). Voeg wat kleur en sfeer toe met behulp van accessoires zoals: kussentjes, planten en wat fotolijstjes of kunstwerkjes.
 

4. Verlichting en verduistering

Verlichting en verduistering kan natuurlijk niet ontbreken in de slaapkamer. Je wilt namelijk een lekkere donkere ruimte wanneer je gaat slapen zodat je niet wakker kunt worden van licht dat van buitenaf komt. Je kunt je kamer gemakkelijk verduisteren met bijvoorbeeld een rolgordijn, vouwgordijn of lamellen. Er zijn heel veel opties die allemaal even goed werken, het advies is dan ook om een gordijn te kiezen dat goed aansluit bij de ramen van de kamer en de rest van het interieur. Voor de verlichting kun je kiezen voor lampen met een dimmer. Zo kun je de intensiteit van het licht gemakkelijk aanpassen. Zorg ervoor dat de kleur van het licht mooi warm is hierdoor blijft het rustgevend. Het is trouwens ook erg fijn om licht te hebben dat met een afstandsbediening aan en uit kan worden gedaan. Zo kun je het bed bereiken zonder te vallen over eventuele obstakels.

Reageer op dit bericht