Tips voor het kiezen van de juiste verlichting en lampen

30-03-2017 - Roxanne
Een interieur samenstellen is al lastig genoeg, de juiste kleuren bij elkaar kiezen, de juiste stijl ontwikkelen, meubelen vinden die bij jouw stijl passen, alles passen en meten etc. Daarom hebben wij besloten om een blog artikel over verlichting te schrijven. In dit artikel geven we tips per omgeving voor het kiezen van de juiste verlichting en lampen. Ben jij
benieuwd of onze tips jou van dienst kunnen zijn? Lees dan snel verder!
 

Tip 1. Woonkamer

De woonkamer is een van de omgevingen waar het meeste licht gebruikt wordt. Hier breng je namelijk erg veel tijd op verschillende manieren door. Zorg voor een aantal lampen die gericht licht geven, handig bij bijvoorbeeld het lezen. Wissel deze lampen verder af met sfeerverlichting voor bijvoorbeeld in de avond.
 

Tip 2. Slaapkamer

De slaapkamer is de omgeving om tot rust te komen. Het is belangrijk dat je verlichting met een demper aanschaft voor de slaapkamer. Hiermee kun je zelf de intensiteit van het licht bepalen. Plaats de verlichting op verschillende plekken in de kamer, richt de lampen op muren om een zachtere verstrooiing van het licht te krijgen. Een extra tip, zorg ervoor dat de verlichting te bedienen is met een afstandsbediening, handig vlak voor het slapen gaan!
 

Tip 3. Keuken

Het is erg belangrijk dat jouw keuken voorzien is van helder licht, kies daarom voor led verlichting of uv-lampen. Als jij bij het fornuis staat te koken, of bij het aanrecht eten aan het bereiden bent, dan wil je graag zien wat je aan het doen bent! Zorg er daarom voor dat de verlichting gericht is op het werkblad of het fornuis. Let er wel op dat jouw eigen schaduw het licht niet kan blokkeren en dat het licht dus altijd van de andere kant schijnt. 
 

Tip 4. Badkamer

Net als in de slaapkamer is in de badkamer verlichting met een dimmer erg belangrijk. Hiermee kun je het licht feller zetten tijdens het klaarmaken en sfeervoller maken wanneer je lekker in bad wilt ontspannen. Let er wel op dat alle lampen die in de badkamer geplaatst worden goed zijn afgesloten of vochtbestendig zijn. Tip 5. Studeer/werk omgeving
Bij deze omgeving kan de lichtkeuze erg verschillend zijn. Schaf lichten aan waarvan je ogen niet te snel vermoeid raken, zodat je lang door kunt studeren of werken. Plaats daarna een goede bureaulamp zodat er voldoende licht is om aan het bureau te werken.

Reageer op dit bericht