Welke design bank kan ik het beste kopen?

08-06-2016 - Roxanne

In dit artikel worden er tips gegeven voor het kopen van een nieuw bankstel. Bij het kopen van een nieuwe bank kan heel wat komen kijken, het is namelijk een grote aanschaf voor in je nieuwe huis. Een nieuwe bank kopen is namelijk best een uitgave en heeft ook een grote invloed op de sfeer van de omgeving. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je een bank kiest waarvan jij vindt dat de bank lekker en comfortabel zit. Volg de tips in dit artikel om een goede keuze te maken!

Tip 1: Klein of groot?

Design banken zijn er in allerlei vormen en maten, 2-zitsbanken, 3-zitsbanken, loveseats, hoekbanken zijn allemaal voorbeelden van banken. Maar welke past het beste in jouw leefomgeving? Een bank is meubel dat veel ruimte in kan nemen. Als je weinig ruimte hebt wil je natuurlijk niet de leefomgeving volproppen met een grote bank, kies daarom een mooie 2zitsbank met een bijpassende stoel, of ga voor een comfortabel loveseat. Heb juist een grote woonkamer en wil je de ruimte opvullen? Ga dan voor de combinatie van een 2en 3 zitsbank of kies een mooie hoekbank.

Tip 2: Comfort

Comfort is misschien wel het allerbelangrijkste bij het kiezen van een bank. Je wilt namelijk lekker kunnen zitten op je nieuw gekochte design bank, maar waar moet je dan precies op letten? Het is belangrijk om te weten hoe jij je bank wilt gaan gebruiken. Wil je er echt alleen maar op zitten, of wil je misschien een bank met zachte kussens zodat je er ook op kunt relaxen?

Voor het normaal zitten kun je kiezen voor een bank met stevige leuningen, voor het relaxen kun je beter voor een zachtere bank gaan. Mocht je ook op de bank willen liggen, dan is een hoekbank een uitstekende keuze!

Tip 3: Materiaal

Als je eenmaal hebt gekozen wat voor soort bank je wilt, is het belangrijk om erover na te denken wat voor materiaal je wilt kiezen. Denk je dat er snel vlekken op de bank komen, doordat je bijvoorbeeld kinderen hebt? Ga dan voor een bank van leer, deze is makkelijk te onderhouden. Ook haren van huisdieren kunnen vaak voor problemen zorgen, daarom is een afneembare hoes erg handig!

Tip 4: Kleur

Naast het materiaal is ook de kleur van de bank erg belangrijk. De bank vormt namelijk een groot statement in een leefomgeving. Als je voor een felle kleur gaat kan dit snel vervelen. Daarom is het handig om een neutrale kleur te kiezen. Mocht je graag willen afwisselen dan is een bank met afneembare hoezen een goede keuze. Ben je er echt heel erg zeker van dat een bepaalde kleur jouw lievelingskleur is en deze niet gaat vervelen? Houd er dan rekening mee dat de bank een centerpiece wordt in de desbetreffende omgeving.

Reageer op dit bericht