Woontrend 1 - De natuurlijk tropische omgeving 2017

08-03-2017 - Roxanne
Één van de veelvoorkomende hippe woontrends van 2017 is de trend met heel veel natuurlijke tinten en een tropisch accent. Bij het creëren van deze trend wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke groene en bruine tinten, veel planten en natuurstenen details. In dit artikel geven we een aantal tips hoe je met meubelen en accessoires gemakkelijk deze trend kunt nabootsen.
 

1. Groen- en aardetinten

Kies meubelen en accessoires zoals kussens die voorzien zijn van een blauw groenige stof of patroon, deze kleur wordt ook wel pantone genoemd. Deze kleur zorgt in combinatie met stoffen en lederen voorwerpen met een terracotta kleur voor een erg natuurlijke en frisse uitstraling. Dit soort tinten zijn echt een must bij het creëren van de huidige woontrend en zijn daardoor ook makkelijk te vinden in meubelen en accessoires.
 

2. Natuurstenen

Met marmer hebben we vorige jaar al kennis gemaakt, deze mooie witachtige steensoort zorgt voor een stoer en fris uiterlijk in huis. Kies voor een mooie marmeren tafel, of juist een glazen tafel gevuld met marmeren kaarsen, bloempotten of andere leuke accessoires. Naast dat de marmer trend van vorig jaar nog steeds aanwezig is, zijn er nu ook andere natuurstenen erg hip voor in het interieur. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor materialen zoals brons, messing en ander gekleurd natuursteen.
 

3. Urban jungle

Planten zijn onmisbaar in het interieur van 2017! Het gaat dan vooral om de groene tropische varianten, deze planten passen namelijk goed bij de blauwgroene kleuren en natuurlijke aspecten van de voorgaande tips. Je ervoor kiezen om een grote plant te plaatsen, maar een assortiment van kleine planten is ook leuk als je een beperkte ruimtehebt. Daarnaast zijn hangplanten ook erg hip en ruimtebesparend. Plaats de planten door heel je huis met te gekke plantenbakken, potten en standaards om een echte Urban Jungle te creëren.
 

4. Kurk

En als laatste tip, al die mooie producten gemaakt van kurk. Ook deze trend begon in 2016 en zet door in 2017. Steeds meer meubelen, lampen en andere accessoires zijn voorzien van kurken details. Kies bijvoorbeeld voor een lamp met een lampenkap gemaakt van kurk, een aantal leuke kurken onderzetters voor op de tafel, of doe eens gek en bedek de hele muur met een plaat gemaakt van kurk!
Source: http://www.scandinavianhomestaging.com/blog/

Reageer op dit bericht