Woontrend 3 - Helemaal zen!

16-05-2017 - Roxanne
In dit artikel geven we tips over een vorm een van minimalistisch interieur. Minimalistisch interieur is al een tijdje trending en dit geldt ook voor 2017! Daarom gaan we ons in dit artikel focussen op de zen versie van het minimalistische interieur. We geven een aantal tips en wat advies om jouw interieur snel en gemakkelijk om te toveren in een volwassen, zen en minimalistisch hoogtepunt!
 
1. Balans
Het belangrijkste aan een zen interieur is het vinden van de juiste balans tussen meubelen kleuren en accessoires. Je kunt rust en orde creëren door niet te veel meubelen en accessoires aan te schaffen. Bij een minimalistisch interieur draait het namelijk allemaal om de bekende quote: ‘Less is more’. Wanneer je er wel voor kiest om accessoires toe te voegen zorg er dan voor dat deze onopvallend zijn of juist een centerpiece of aandachtspunt vormen. Verder bestaat een zen en minimalistisch interieur vaak uit grote open ruimtes voor extra balans en rust.
 
2. Voeg binnen en buiten samen
Naast balans is het ook belangrijk om de binnen- en buitenomgeving samen te voegen tot een mooi geheel. Dit kan gemakkelijk met grote ramen, een mooie serre of een schuifpui. Zorg ervoor dat de tuin en het interieur op elkaar afgestemd zijn en dat er voldoende natuurlijk licht het huis kan betreden.
 
3. Natuurlijke materialen
Door de tuin bij het interieur te betrekken vorm je al een natuurlijke oogopslag. Dit beeld kan vergroot worden door het toevoegen van houten, stenen of andere natuurlijke materialen en details. Mocht het niet mogelijk zijn om bovengenoemde tip toe te passen dan is het een goed idee om wat planten aan te schaffen voor de desbetreffende ruimte.
 
4. Lichte kleuren
In tip 3 hebben we al besproken dat natuurlijke materialen erg belangrijk  zijn. Een ander belangrijk detail zijn de lichte en natuurlijke kleuren en tinten. Kies maximaal twee kleuren die wat meer opvallen, gebruik verder alleen tinten van deze kleuren of dezelfde kleuren maar dan met andere voorwerpen en materialen. Dit zorgt voor afwisseling en behoudt de
balans van de ruimte.
 
5. Zachte verlichting
Als laatste tip willen we een aantal voorbeelden van goede verlichting geven. Zorg er als allereerst voor dat de verlichtingspunten gelijkmatig door de ruimte zijn verdeelt. Richt verlichting op muren, dit zorgt voor warme en rust. Daarnaast kun je verlichting met een dimmer kopen zodat de intensiteit van het licht aangepast kan worden. Een schemerlamp is een leuke lichtbron als hier ruimte voor is!

Reageer op dit bericht