Informatie over Eames design meubels

Vitra is al decennia een van de meest vooraanstaande meubelmerken ter wereld. Vitra combineert klassieke stukken zoals de collecties van Charles & Ray Eames collection, Verner Panton, George Nelson en Jean Prouvé met hedendaagse ontwerpen van een selectie van gerenommeerde vormgevers zoals Jasper Morrison, de gebroeders Bouroullec, Antonio Citterio, Hella Jongerius en Alberto Meda.

De Vitra stijl is wordt gekenmerkt door haar filosofie van collage, een benadering voor het interieur die zich richt op her realizeren van een vriendelijke, warme en persoonlijke ruimte in plaats van een steriele showroom. De collectie weerspiegeld deze filosofie van eclecticisme, waarbij ieder object uit de Home, Office of Public Space collectie streeft naar tijdloosheid. Vitra is opgericht in 1950 als familiebedrijf door Willi Fehlbaum, de eigenaar van een meubelfabriek in Basel, Zwitserland. Het bedrijf werd echt succesvol nadat ze de Europese licenties verkregen voor de productie van de ontwerpen van Charles & Ray Eames en George Nelson. Deze ontwerpen, die in de Verenigde Staten beschikbaar zijn bij Herman Miller,  boden een fantastische basis van unieke producten van hoge kwaliteit om de rest van de Vitra familie van producten op te bouwen. 


Eams Lounge Chair

 


Eams Vitra 

 

De topproducten van Vitra zijn de Eames Vitra stoel en de Eames Lounge chair. Deze producten zijn ernorm bekend en ook deze unieke producten zijn van hoge kwaliteit.